TALIAN AM & TALIAN AMBULANS

+604 7342888
+601110523600
+601110523688

TALIAN PERKHIDMATAN PELANGGAN

(8:30 am – 5:00 pm)

+60104551125

TALIAN KEMALANGAN & KECEMASAN

999

BM  |  English  |  华文

ESG

Inisiatif Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) telah menjadi aktiviti penting dan berdaya maju syarikat kerana peningkatan berterusan dalam kebimbangan, kesedaran dan minat terhadap isu alam sekitar, sosial dan tadbir urus. Eksploitasi dan penipisan sumber semula jadi dan perubahan berbangkit dalam keadaan iklim juga memberi kesan kepada ekosistem pada kadar yang tidak boleh kita abaikan sebagai warga global. Keadaan ini telah memaksa entiti korporat untuk mengkaji semula peranan dan tanggungjawab mereka dalam kekurangan sumber dan mengambil peranan yang lebih aktif dalam perkara berkaitan pemuliharaan. Putra Medical Centre kini juga telah memberikan lebih tumpuan kepada kemampanan dan tadbir urus dengan menggabungkan ESG sebagai objektif keseluruhan syarikat yang penting.

Pengurangan kesan karbon dan pemberian kepada Komuniti.

Putra Medical Centre terlibat secara aktif dalam pelbagai penglibatan Komuniti selama ini, kerana ia merupakan salah satu prinsip utama korporat kami dalaman
tanggungjawab sosial (CSR), di samping kebimbangan terhadap komuniti kita, pasaran dan pekerja kita. Dalam pencarian belas kasihan itu kami berusaha
untuk mencapai kesan holistik dengan melaksanakan program komuniti yang berkesan dan pada masa yang sama menangani isu mesra alam. Malah Tempat Letak Kereta kami telah dipasang dengan panel Solar PV, selaras dengan dasar global untuk menjana tenaga mesra alam.

Berikut ialah objektif kami untuk program berkaitan CSR:

Mengurangkan jejak karbon.
Menyertai fairtrade.
Mendidik masyarakat.
Pemberian kebajikan masyarakat.

PMC – Hijau!

Putra Medical CentrePutra dan kakitangannya termasuk Ahli Lembaga Pengarah telah menerima pelbagai inisiatif berkaitan hijau. Kotak kitar semula juga telah diletakkan di setiap jabatan untuk mengasingkan bahan pelupusan, menanam tumbuhan hijau dan pelbagai aktiviti lain untuk menyokong konsep Go Green kami. Ahli Lembaga Pengarah dan kakitangan kami adalah pemacu utama untuk Go Green, dan selalunya makan tengah hari mereka dibawa masuk menggunakan pembawa tiffin tradisional dan peralatan rumah supaya membantu mengurangkan penggunaan plastik dan styrofoam.

  Albukhary International University ( AIU )

  18 Ogos 2022

  Putra Medical Centre menganjurkan dan memperluaskan perkhidmatan komuniti eksklusif ini untuk menghormati Universiti Antarabangsa Albukhary. Saringan perubatan, nasihat Fisioterapi dan Konsultasi Diet telah diberikan kepada semua pensyarah dan pelajar universiti.

   No of Attendees: 145

   TNB Alor Star

   9 Ogos 2022

   Putra Medical Centre menganjurkan satu lagi khidmat komuniti eksklusif untuk menghormati rakan kakitangan dan pengurusan TNB Alor Setar. Dalam saringan perubatan ini, nasihat Fisioterapi dan Konsultasi Diet telah diberikan kepada semua kakitangan TNB Alor Star.

    No of Attendees: 122

    Fuji Electronic

    23 November 2022

    Pasukan Kulim kami melawat Fuji Electronic di Kulim Hi-Tech Park untuk projek khidmat masyarakat ini. Selain pemeriksaan perubatan dan konsultasi fisioterapi, kami juga mengadakan sesi khusus mengenai ergonomik dan kesannya dalam persekitaran profesional era moden.

     No of Attendees: 57

     SJK Sg Lembu

     28 September 2022

     Pasukan Putra Medical Centre telah melawat Bukit Mertajam SJK(C) Sungai Lembu untuk projek komuniti, yang turut menyaksikan penyertaan rakan-rakan seperjuangan daripada Pasukan Pasukan Pusat Pakar Perubatan Putra Kulim. Secara keseluruhannya, guru dan pelajar telah diberikan pemeriksaan perubatan dan konsultasi diet. Selain itu, terdapat juga sesi oleh pakar pergigian kami tentang kepentingan dan asas Kebersihan Mulut, dan kaedah memberus harian yang betul.

      No of Attendees: 217 (including student)

      Imigresen Anak Bukit

      10 Januari 2023

      Kami telah mengadakan khidmat masyarakat di Jabatan Imigresen di Anak Bukit serta bekerjasama dengan pasukan derma darah Hospital Sultanah Bahiyah. Kakitangan Jabatan Imigresen telah diberikan pemeriksaan perubatan, nasihat fisioterapi dan perundingan perubatan am yang lain.

       No of Attendees: 88

       Amal Bakti

       4 Februari 2023

       Untuk projek komuniti ini, pasukan kami bekerjasama dengan World Noble Organisation melawat Tokong Sayur di Jalan Gangsa untuk menyediakan pemeriksaan perubatan, nasihat fisioterapi dan perundingan diet kepada para hadirin.

        No of Attendees: 111